Hvem, hvad, hvor ?

Som nybagt ejer af en P1800 ved de fleste nok ikke hvor, og til hvem man henvender sig for at få svar på spørgsmål omkring ting som reservedele, forsikring, håndbøger osv. Jeg var da heller ingen undtagelse og vil derfor dele min viden omkring dette.
Som noget af det første man foretager sig, vil det være en god ide at melde sig ind i P1800 klubben og herigennem undersøge hvad muligheder der findes.
Nedenstående findes stederne man kan henvende sig til.

Bemærk at denne homepage ikke modtager støtte fra noget firma eller på nogen anden måde er i lommen af nogle.
De firmanavne som jeg nævner, fremhæves fordi jeg mener de er de rigtige at kontakte, ikke fordi jeg på nogen måde bliver betalt for det.


Volvo 1800 Klub Danmark
Volvo 1800 Klub Danmark har iøjeblikket omkring 150 medlemmer, hvilket betyder at næsten alle danske P1800 ejere er medlemmer af den.
Klubben arangerer flere årlige træf og udgiver et klubblad 4 gange om året. I klubben findes mange hjælpsomme mennesker som gerne besvarer spørgsmål og er klar på en P1800 sludder.
Reservedele
Volvo 1800 klubben arangerer jævnligt ture til Sverige for at indkøbe billige reservedele. Derfor har klubben deres eget lager af reservedele som sælges til klubmedlemmerne uden fortjeneste (ud over omkostningerne til rejsen).
Hvis klubben ikke har det som mangles, findes der dog alternativer.

Classic Volvo Parts i Voldby ved Hammel har danmarks største lager af nye Volvo 1800 dele og et stort lager af brugte dele. Butikken ejes af Ulrik Lauridsen som altid er yderst hjælpsom til at besvare spørgsmål samt skaffe dele hjem.

Gadbjerg Reservedelslager ligger også inde med en del P1800 dele og kan skaffe det meste man har brug for hjem. Kristian Worm som ejer butikken er hjælpsom og ved meget om P1800 modellen.
Forsikring
Provinzial Danmark som har gruppen Al Veteraner er såvidt jeg ved det eneste selskab som tilbyder billige forsikringer til ejere af veteranbiler.
Jeg betaler i øjeblikket 300 kr om året for en stilstandsforsikring. Når jeg får bilen på gaden kommer forsikringen til at lyde på under 1000 kr om året.
Der er dog nogle betingelser som skal overholdes for at opfylde betingelserne:

 • Man skal være medlem af en veteranbilklub
 • Bilen skal være i korrekt/orginal stand
 • Bilen må kun bruge som hobbykøretøj (max 6000 km/år)
 • Bilen skal opbevares i lukket/aflåst garage
 • Bilen skal være forsynet med en 2 kg's pulverslukker
 • Man skal udover veteranbilen have en brugsbil i eget navn


 • Hvis man kan opfylde disse igrunden rimelige regler tør jeg godt påstå at man ikke finder en billigere forsikring andre steder.
  Litteratur
  Køsters Motorboghandel som efter sigende er Europas største af slagsen, har simpelthen alt mellem himmel og jord af veteranbilsbøger.
  Til P1800 modellen findes der her reparationshåndbøger, salgsbrochurer og bøger som fortæller om historien bag bilen.
  Absolut et besøg værd!