Status pr. 7/2-1999

Jeg er nu i fuld gang med at skille bilen ad, og arkivere delene i papkasser. Her opdager man hurtigt at det er vigtigt med et eller andet system samt udførlig mærkning. Nedslibningen af bunden indvendig er også i fuld gang, men uha hvor er det dog et støvet arbejde.

Jeg har efterhånden fået afmonteret de fleste "løse" ting, og mangler nu kun de mest drilske. Efter afslibning og maling af bunden indvendig tager jeg fat med at rykke motoren ud, så jeg kan komme til at gå motorrummet efter. Det ser dog ikke ud til at være det store problem, da det hele ser meget sundt ud dernede.
Her kan man rigtigt se hvordan slibearbejdet med bunden skrider frem. Da der har stået vand i bunden var en grundig nedslibning nødvendig. Jeg grovsliber først med en børste på vinkelsliberen, hvorefter jeg tager hjørnerne samt andre ufremkommenlige steder med boremaskinen. Dog overvejer jeg dog at sandblæse de værste steder, f.eks. ved håndbremsen samt sædebeslagne i bunden.
Hvordan *fanden* tager man disse chrom-lister af ?, det ser ud som om de popnittet på men det kan vel ikke passe, eller kan det ?.
Ups, her gemte der sig et rusthul under lakken. Det stammer formodentligt fra de gamle kofangerhuller, som har været forsøgt lukket med en slags plade sat på og tætnet med noget plastiksnask hvorefter man har malet. Dette er indtil nu det eneste sted jeg har fundet som skal svejses. (der var dog vist også lige den skinne i venstre dør)
Dørene og kofangerne venter jeg med at slibe ned til karossen er klar til maler.
Lige et billede af højre side
Bagagerummet er lavet om til en praktisk "værktøjskasse"
Det er rart med lidt plads at brede sig på.
De dæk som sad på ved købet var rådne og skulle skiftes. Da jeg også gerne ville have nogle lidt bredere fælge sat på, bestemte jeg mig til at undersøge hvilke muligheder der var for at få fat i fælge. Jeg fandt ud af at udvalget af orginale Volvofælge som passer P1800 (samme som Amazon) er stærkt begrænset. De eneste jeg kunne finde var nogle orginale 5,5 " stålfælge. På en hjemmeside læste jeg at man kunne bruge Ford Mustang fælge som efter sigende skulle passe perfekt. Dette blev bekræftet af Volvoforhandleren i Gadbjerg, hvorefter jeg tog chancen og købte 4 stk. 6,5 " Mustang fælge med dæk. Stor var glæden da jeg prøvede at sætte en af dem på kareten, de passer perfekt og ser tilmed godt ud, da de fylder skærmen bedre ud.